Program:
1. Asortyment potraw wykorzystywanych w cateringu.
2. Dania zimne nowości na stołach cateringów.
3. Na gorąco najnowsze propozycje dań mięsnych oraz ryb.
4. Desery na stołach bankietowych – zastosowanie oraz sposób podawania.
5. Dobór dań cateringowych dostosowany do rodzaju przyjęcia.
6. Logistyka oraz organizacja imprez „na wynos”.
7. Dobór personelu wytypowanego do obsługi do imprezy plenerowo cateringowej.
8. Dodatkowe atrakcje kulinarne mogące uświetnić imprezę.
9. Warsztaty połączone z budową stołu bankietowego.
Cele:
Celem kursu jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat kompleksowej organizacji usług cateringowych, bankietowych i okolicznościowych.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 600 zł
ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
Budynek C, pokój C005
52 567 00 17