Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Nowe trendy w sztuce kulinarnej

600 zł 24 h

Program:

1. Nowoczesne technologie i techniki gotowania oraz najnowsze tendencje w sztuce kulinarnej.

2. Nowe trendy w sztuce kulinarnej na stołach bankietowych.

3. Przygotowywanie dań zimnych i gorących z zastosowaniem nowoczesnych technik i technologii kulinarnych.

4. Desery na ciepło, nowe trendy – przyrządzanie techniki wykonania, tendencje.

5. Aranżacje deserów na talerzach – tworzenie kompozycji.

6. Trendy i zasady w opracowywaniu receptur.

7. System food cost.

8. Warsztaty.

Cele:
Doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat przygotowania oraz organizacji imprez okolicznościowych przy udziale nowoczesnego sprzętu gastronomicznego.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.

Koszt: 600 zł

  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C005

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 17

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI