Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Intendent w zakładzie żywienia zbiorowego z elementami dietetyki

Program:

1. Zawód intendent w zakładzie żywienia zbiorowego, obowiązki intendenta w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych.

2. Zawód dietetyk.

3. Przedstawienie klasyfikacji diet.

4. Przepisy BHP, HAACP, GHP, GMP.

5. Podział  obowiązków  w obrębie placówki.

6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):

  • dyscyplina finansowa
  • gospodarowanie środkami pieniężnymi 
  • wartość zamówienia
  • magazyn
  • dostawa i przyjęcie towaru
  • sprawdzanie temperatur
  • kartoteki przychodów i rozchodów

7. Prezentacja dokumentacji intendenta – część praktyczna.

8. Część dietetyczna praktyczna:

  • zapoznanie z tablicami produktów i potraw
  • układanie jadłospisów
  • prezentacja komputerowego programu dietetycznego

9. Podsumowanie wiadomości.

Cele:
Zapoznanie uczestników z podstawami prawnymi. W trakcie szkolenia zostaną Państwo zapoznani z obowiązkami intendenta przede wszystkim w odniesieniu do Kodeksu Pracy. Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.

Adresaci:
Kurs przeznaczony jest dla pracowników zakładów żywienia zbiorowego m.in. ośrodków przedszkolnych, szkolnych, żłobków, jak również osób pracujących w zawodzie dietetyka, jak również starających się o pracę w zawodzie intendenta.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając 
formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Termin i miejsce:
- liczba godzin: 20,
- tryb: weekendowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.

Koszt:
- 380 zł,
- student/absolwent WSG: 342 zł.

Płatność przelewem na konto:
Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
Bank Zachodni WBK
26 1090 1072 0000 0001 1991 0567
z dopiskiem: "Opłata za kurs Intendent w zakładzie żywienia zbiorowego z elementami dietetyki"

Kursy i szkolenia
Uniwersytet Trzeciego Wieku
Centrum Projektów Edukacyjnych
Studia podyplomowe
MBA
Studia I i II stopnia
  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C001

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 68

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI