Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Warsztaty SUSHI

650 zł 8 h

Program:

1. Prezentacja zawierająca krótką historię sushi, opisy surowców używanych do sushi, rodzaje sushi i zdjęcia.

2. Gotowanie ryżu i sposób jego przyprawiania.

3. Filetowanie ryby.

4. Pokaz zwijania sushi.

5. Wspólne zwijanie sushi – krok po kroku (suszak powoli pokazuje, a grupa kopiuje ruchy).

6. Praktyka zwijania.

7. Przygotowanie sushi w parach.

8. Wspólna konsumpcja.

Cele:
Podczas udziału w warsztatach poznasz historię sushi, nauczysz się umiejętności niezbędnych do przygotowania w prawdziwego Sushi. Począwszy od przygotowania ryżu, który jest jednym z najtrudniejszych elementów poprzez "rolowanie" wykwintnych maków, aż do wyrafinowanego nigiri. Nasz Suszak przeprowadzi Cię przez świat niebanalnej kuchni, nauczy nowych smaków. Poza nowym, ciekawym doświadczeniem gwarantujemy świetną zabawę i pełen relaks.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie udziału w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Termin i miejsce:
- tryb: wieczorowy/weekendowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy.

Koszt: 650 zł

  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C005

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 17

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI